Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Αυτή τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ θέλετε;

Αυτή τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ θέλετε;


Ανεξάρτητη - Δικαιοσύνη, δύο λέξεις που να είναι άρρηκτα συνδεδεμένες...
Ισχύει όμως κάτι τέτοιο στη περίπτωση της χώρας μας;


Πόσες περιπτώσεις να θυμηθεί κανείς;

Την υπόθεση του παραδικαστικού στην Πάτρα; Μήπως την καταδίκη και τη παραγραφή του αδικήματος του παιδεραστή Νίκου Γεωργιάδη; (28 μήνες με αναστολή για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων, καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης. - Νίκος Γεωργιάδης: Απαλλάχθηκε για την ασέλγεια σε ανήλικο λόγω παραγραφής) 28 μήνες με αναστολή για τέτοιες κατηγορίες που τελικά παραγράφηκαν. Θα μπορούσαμε φυσικά, να μιλήσουμε και για τον ρόλο των δικηγορικών συλλόγων ανά την Ελλάδα.

Siemens, novartis, noor 1 και πόσες ακόμα υποθέσεις, που επηρεάστηκε η δικαιοσύνη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Απειλές, θάνατοι, προανακριτικές επιτροπές που δεν οδήγησαν πουθενά... 'Όλοι έδειξαν να έχουν μια τιμή, και όχι δεν μιλάμε για την τιμή που γνωρίζουμε οι περισσότεροι, αλλά για τη τιμή που ορίζει ο καθένας τους ώστε να αποφασίζει κατά τη δική του εσφαλμένη συνείδηση.

Πολλές φορές ήταν που δικαστικοί μιλήσανε για παρέμβαση στην "ανεξάρτητη δικαιοσύνη", πόσες φορές όμως δηλώσαν αντίθετοι στα γενοκτόνα μνημόνια και στην εξαθλίωση των Ελλήνων, εμπράκτως;; ΚΑΜΙΑ.. και όσοι το έκαναν, έπαψαν να μιλάνε, ή τους "έπαψαν", δείτε μια από τις πολλές υποθέσεις "Μια καταγγελία που ξεχάστηκε στο πέρασμα του χρόνου."
Σίγουρα δεν ήταν η μόνη υπόθεση που είχε αυτή τη κατάληξη.

Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε μια εξ' αυτών των περιπτώσεων, που ο πρόεδρος του ΣΤΕ, λίγο πριν την παραίτηση του, δηλώνει ωμή παρέμβαση του κράτους στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη όπως αρέσκονται να λένε.


Φυσικά, μια πάγια τακτική των κομμάτων, είναι να αλληλοκατηγορούνται(για τα μάτια των ψηφοφόρων)βάζοντας μπροστά δικαστικούς και παραδικαστικά κυκλώματα. Ένα παράδειγμα είναι του αντιπροέδρου της σημερινής κυβέρνησης που σε κανάλι είχε πει: Αν δεν τους κλείσω φυλακή, δεν θα ησυχάσω.

Αστειότητες και απίστευτες φανφάρες από έναν άνθρωπο αναξιόπιστο που όταν ζητήθηκε στη βουλή να αρθεί η ασυλία του, για να δικαστεί και εκείνος, "παρακαλούσε" από το βήμα της βουλής να ψηφίσουν κατά της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του, γιατί ήταν κατεξοχήν πολιτικό το θέμα.


Ήταν για τη ψευδή καταμήνυση που κατηγορήθηκε από την ίδια την δικαιοσύνη, όταν αθωώθηκε ο Αρτέμης Σώρρας, σημερινός πρόεδρος του πολιτικού φορέα Ελλήνων Συνέλευσις για την υπόθεση των 600 δις.
Να σημειώσω εδώ, πως είχαμε μια ακόμα πρωτοτυπία στην συγκεκριμένη υπόθεση, μιας και ο Αρτέμης Σώρρας, παραπέμφθηκε για το ίδιο αδίκημα που αθωώθηκε το 2013, άλλες δύο φορές. Μια το 2017 τον Νοέμβριο και άλλη μια τον Δεκέμβρη του 2019.

Το οξύμωρο της υπόθεσης, είναι πως αθωώθηκε και τις τρεις φορές για το ίδιο αδίκημα. Εδώ βλέπουμε τη καταπάτηση της συνθήκης της Λισαβόνας που υπέγραψε η Ελλάδα το 2009 και ορίζει πως: κανείς δεν μπορεί να δικαστεί για δεύτερη φορά για το ίδιο αδίκημα. (Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι μετά την επικύρωση από τη χώρα μας της Συνθήκης της Λισαβόνας, που έχει διακρατική ισχύ στη Ευρωπαϊκή Ένωση (νόμος 3671/2008) και η οποία τέθηκε σε εφαρμογή στην Ελλάδα την 1η Δεκεμβρίου 2009, ισχύει η αρχή «όχι δις για το ίδιο» (ne bis in idem). Δηλαδή δεν μπορεί κανείς να δικαστεί για δεύτερη φορά για το ίδιο αδίκημα.)

Παρ' ολα αυτά, είδαμε τον Αρτεμη Σώρρα να κατηγορείτε για τις ίδιες κατηγορίες πάνω απο μία φορά και να αθωώνεται σε όλες. Σε αυτό (στις κατηγορίες δλδ) βοήθησαν και οι πολιτικοί που τον λοιδόρησαν και κατάφεραν να κάνουν τον κόσμο να πράξει το ίδιο. Τρανταχτό παράδειγμα, ο Σταύρος Κοντονής, που μάλιστα ήταν και ο αποδέκτης των κατηγοριών που κατήγγειλε ο πρώην πρόεδρος του ΣΤΕ κος Σακελλαρίου. (βλέπε το βίντεο παραπάνω).

Με ποιο τρόπο θα ρωτήσει κανείς.
Το ιστορικό ξεκινάει το 2017, όπου με παρέμβαση του τότε υπουργού δικαιοσύνης Κοντο-νου (Κοντονή), Η υπόθεση πήγε στον Άρειο Πάγοζητώντας την αναίρεση της. Κάτι που έγινε με τη  Απόφαση 2/2017. Όλοι τότε θεώρησαν πως αναιρέθηκε η κατάθεση των 600 δις δολαρίων και πως η απόφαση 67650/13 δεν έχει ισχύ.

Ας δούμε όμως πραγματικά....
-Αναίρεση Υπέρ του νόμου-
Όπως θα διαπιστώσετε όλοι, ο όρος ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επηρεάσει το ΚΥΡΟΣ της απόφασης κατά της οποίας στρέφεται. Τι σημαίνει με λίγα λόγια αυτό;
Πως η απόφαση δεν μπορεί να μεταβληθεί, αλλά δεν μπορεί κάποιος στο μέλλον να ισχυριστεί κάτι παρόμοιο... (λες και υπάρχει κάποιος άλλος θα μπορούσε να το πράξει, αστεία πράγματα).

Έτσι μπερδέψανε τον κόσμο, δείχνοντας πως ο Αρτέμης Σώρρας βάση αυτής της απόφασης, είναι ένας απατεώνας και έτσι καταφέρανε να απαξιώσουν μια υπόθεση που θα έπρεπε να απασχολούσε όλους τους Έλληνες. Όχι τόσο για τα οικονομικά στοιχεία που υπάρχουν και είναι αδιαμφισβήτητα και αδιαφιλονίκητα, αλλά για τον απώτερο σκοπό που είναι η πραγματική δημοκρατία μέσω αξιών και αρχών.
Ποιοι το έκαναν αυτό; Μα φυσικά τα φερέφωνα κάθε κυβέρνησης που δεν είναι άλλα από τα εξαγορασμένα συστημικά ΜΜΕ μέσω των πληρωμένων δημοσιογράφων τους, οι οποίοι λειτουργούν κάθε άλλο παρά με δημοσιογραφική διαφάνεια.

Έτσι αρχές του 2018 γίνεται η σύλληψη του Αρτέμη Σώρρα με ένα κατηγορητήριο 21000 σελίδων βασισμένο σε δημοσιεύματα και αναρτήσεις από το διαδίκτυο. Τέτοια είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ σήμερα στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα που βγάζουν με εισαγγελικό βούλευμα ισοβίτες τραπεζίτες,



Αυτά είναι μερικά από τα δείγματα "δικαιοσύνης" στην Ελλάδα, που ξεχνάμε θέματα όπως για παράδειγμα την εμπλοκή του κατήγορου και "κουμπάρου" του Αρτέμη Σώρρα - Φώτη Λεπίδα σε υπόθεση πλαστών νομισμάτων που διακινούσε ο αδελφός του δικηγόρου. Πλήρης κάλυψη. (πιθανόν να ήταν και ένας από τους λόγους που επιτέθηκε στον Αρτέμη)

Δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα:
Ο Αρτέμης Σώρρας όμως σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους, είναι η εξαίρεση. Διότι στην τελευταία δίκη που έγινε τον Δεκέμβρη του 2019 με βαρύτατες κατηγορίες, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 χρόνων, χωρίς αναστολή για μια κατηγορία που πλέον με τον νέο ποινικό κώδικα δεν ισχύει - ΑΠΟΠΕΙΡΑ άπατης κατά συναυτουργία εις βάρος του ελληνικού δημοσίου, με επιδιωχθέν όφελος και απειληθεισα ζημία άνω των 120.000 ευρώ, η όποια διαπράχθηκε στην Αθήνα, τον Σεπτέμβριο του 2012. (Ακόμα ψάχνουμε τους συναυτουργούς, μιας και οι 22 συγκατηγορούμενοι αθωώθηκαν σε όλες τις κατηγορίες)

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για άλλους λόγους που δεν θα αναφερθώ στο παρών άρθρο, ο πολίτης πρέπει να γίνει οπλίτης, προστατεύοντας τη πολιτεία του, προστατεύοντας παράλληλα και τη δικαιοσύνη.

Αυτό, φυσικά, μπορεί να γίνει μόνο με έναν τρόπο και αυτός είναι η ένωση μας στον πολιτικό φορέα Ελλήνων Συνέλευσις, τον μοναδικό πολιτικό φορέα εκπροσώπησης του έθνους μας, ο οποίος είναι και ο μοναδικός φορέας που σε αντίθεση με όλα τα συστημικά κατασχεμένα κόμματα, έχει καταθέσει τις προγραμματικές του δηλώσεις στον Άρειο Πάγο με νομική δέσμευση.

Παρακάτω σας παραθέτω απόσπασμα από τις κατατεθειμένες προγραμματικές δηλώσεις Ε.ΣΥ, ώστε να κατανοήσετε τις διαφορές αλλά και τα σημεία που δημιουργούν μια πολιτεία ισότητας και δικαιοσύνης.
ΙΙ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ & ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΩΜΑ

1.0. Επιτροπή συγκρότησης Ειδικού δικαστηρίου που καλείται να αποδώσει άμεσα δικαιοσύνη στα αποτελέσματα των Επιτροπών ελέγχου επί όλων των σημαντικών θεμάτων της Πολιτείας και θα επιβάλλει τις ανάλογες ποινές που θα αποφασιστεί. Η Επιτροπή Συγκρότησης έχει χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών από την κατάθεση των νομοσχεδίων για την σύσταση του Ειδικού Δικαστηρίου.

2.0. Επιτροπή ελέγχου για το Δικαστικό Σώμα:

2.1. Επιτροπή ελέγχου όλων των Δικαστικών λειτουργών για τη μέχρι τώρα δράση και λειτουργία τους.

2.2. Εντατικά σεμινάρια για την εμπέδωση του ρόλου του Δικαστικού λειτουργού.

2.3. Εντατικά σεμινάρια για εφαρμογή της διορθωτικής, της διανεμητικής και της εθιμικής δικαιοσύνης.

3.0. Το Πειθαρχικό Σώμα, είναι ανεξάρτητο σώμα για να μπορεί αμερόληπτα να διενεργεί ελέγχους, γνωματεύσεις, να επιμελείται θέματα που άπτονται της δικαιοσύνης.

4.0. Οι επιτροπές πειθαρχικού θα εποπτεύσουν και θα συντονίσουν με κάθε διαφάνεια όλες τις πράξεις και σε κοινή δημόσια θέα.

5.0. Επιτροπή Δικαίου, η οποία θα ενεργεί αυτόνομα και θα εποπτεύει τη λειτουργία ολόκληρης της διακυβέρνησης.

6.0. Οι Επιτροπές θα απαρτίζονται από ανεξάρτητους νομικούς συμβούλους, δικαστικούς, εισαγγελείς, επόπτες, οικονομολόγους κ.α. καθώς και θα μπορούν να συμβουλεύονται οιονδήποτε κρίνουν αναγκαίο για τη διεκπεραίωση της πράξης.

7.0. Αφού περατωθεί η έρευνα των εμπειρογνωμόνων όπως πιο πάνω περιγράφεται και σημειωθούν αξιόποινα παραπτώματα από τα εμπλεκόμενα μέρη, δηλ. από τους ασκούντες δημόσιο αξίωμα (ακόμα και για τους μη εν ενεργεία ) καθώς και οι σχετικοί σύμβουλοι πάσης μορφής, κράτη, τράπεζες κ.ο.κ., οι επιτροπές πειθαρχικού θα αναλάβουν να συντάξουν την ανάλογη δικογραφία, θα συντονίσουν, εκτελέσουν καθώς και θα εποπτεύσουν τη διαδικασία εκδίκασης από το Ειδικό Δικαστικό σώμα και θα εποπτεύσουν την υλοποίηση των αποφάσεων εντός χρονικού πλαισίου που θα τεθεί στην πορεία.

8.0. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις του ειδικού δικαστηρίου θα είναι άμεσα εκτελεστέες.

Μάχεσθαι χρη τον δήμον υπέρ του νόμου ώσπερ τείχους.
Ο λαός πρέπει να υπερασπίζεται τον νόμο σαν να είναι το τείχος [της πόλης].
Ηράκλειτος, 544-484 π.Χ., Ίων φιλόσοφος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ